Verzekering

Wist u dat in Nederland ruim 330 gemeentes een gemeentepolis aanbied? De gemeentepolis is een collectieve zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen en mensen met een chronische ziekte of beperking.

De Gemeentepolis is voordeliger dan een “normale” zorgverzekering.
De Gemeentepolis bestaat uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering. De aanvullende verzekering is vaak uitgebreid met extra vergoedingen. Vergoedingen voor bijvoorbeeld brillen, fysiotherapie, en medicijnen.

Waarom is de Gemeentepolis voordeliger?

Een Gemeentepolis bestaat uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering, bijvoorbeeld voor de fysiotherapeut. De Gemeentepolis is voordeliger omdat gemeenten meebetalen aan deze zorgverzekering. Ook geven de zorgverzekeraars zelf meestal korting.

Omdat je bij een Gemeentepolis meer vergoedingen krijgt en meestal geen eigen hoeft te betalen, wordt jouw zorgverzekering voordelig. Elke gemeente biedt andere zorgpakketten van de Gemeentepolis aan.

Belangrijke pijlers Gemeentepolis:

  • Gemeente betaalt mee aan je premie.
  • In veel gemeenten €0 eigen risico
  • Korting en hogere vergoedingen

Ben je benieuwd of jou gemeente ook een gemeente collectieve zorgverzekering aanbied? en je mogelijk financieel voordeliger uit kunt zijn? Neem dan contact op met mij via de contact pagina